Velikonoční jidáše S medem

17. dubna 2014 v 16:55 | Calla |  Sladké
INGREDIENCE:
350g hladké mouky
150g polohrubé mouky
70g másla
70g cukru
6g soli
1 vejce (žloutek a bílek zvlášť)
20g droždí (1/2kostky)
180g mléka
+ med na pomazání

POSTUP:
Z vlažného mléka, 2lžic cukru a droždí uděláme kvásek. Mezitím si smícháme mouky, zbytek cukru a sůl. Rozpustíme si máslo a to přimícháme s kváskem a žloutkem do sypké směsi. Prohněteme v hladké těsto nelepivé těsto. Toto těsto dáme posypeme lehce moukou, přikryjeme utěrkou a dáme vykynout (cca 1hodina) na teplé místo.
Vykynuté těsto rozdělíme na kousky o hmotnosti asi 80g. Z kousků vyválíme váleček a smotáme do spirály- konec spirálky zastrčíme pod jídáše. Všechny jidáše necháme ještě cca 45 minut vykynout na plechu pod utěrkou.
Vykynuté jídášky potřeme bílkem a dáme péct na 15minut na 175°C. Ještě horké jidáše potřeme rozpuštěným medem.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 letmebebeautiful letmebebeautiful | 17. dubna 2014 v 18:52 | Reagovat

Mě se to moje těsto v troubě vůbec tak krásně nenafouklo... Nepekla jsem teda jídáše, ale buchty... Bude to tím, že jsem ho nechala přes noc, příště budu péct hned! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama