Jogurtový perník s povidly a karobovou polevou

29. března 2014 v 9:56 | Calla |  Sladké
INGREDIENCE:
400g bílý jogurt (velký kelímek)
½ kelímku cukru
1 kelímek polohrubé mouky
2 vejce
1 kypřící prášek do perníku
Povidla dle chuti (cca 200g)
Poleva:
100g másla
5lžic mléka
2lžíce karobu
2lžíce solamylu
80g cukru

POSTUP:
Smícháme jogurt s cukrem, polohrubou moukou a vejci. Přidáme rozpuštěná povidla a kypřící prášek. A smícháme. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme 20minut na 180°C.

Poleva: Smícháme karob, solamyl a cukr. V kastrůlku si rozehřejeme máslo s mlékem a přidáme sypkou směs. Chvíli ohříváme a pak touto polevou polijeme perník.

(omlouvám se za kvalitu fotek- foceno telefonem)


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 letmebebeautiful letmebebeautiful | 30. března 2014 v 18:47 | Reagovat

Jé karob, zase! :) Karob je dobrý, mám ho ráda a ta buchta vypadá taky moc chutně :))

2 Kubi Kubi | Web | 31. března 2014 v 21:21 | Reagovat

Mňam:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama