Pečené kuře s bramborovo-hráškovým "pyré"

22. února 2014 v 12:51 | Calla |  Slané
INGREDIENCE:
Kuře:
kousky kuřete (prsíčka, křidýlka, paličky...)
koření dle chuti
Pyré:
Brambory
Hrášek
Máslo

POSTUP:
Kousky kuřete vyskládáme do pekáčku, podlijeme a okořeníme dle chuti- já měla již okořeněné, ale i tak jsem dokořenila grilovacím kořením, podlila trochou vody a přiklopila poklicí a nakonec dala na 180°C péct. Pekla jsem asi hodinu a čtvrt s poklicí a ještě potom 15 minut bez poklice.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Ke konci vaření brambor přisypeme hrášek a vaříme dál, dokud brambory i hrášek nejsou měkké. Slijeme a rozmačkáme. Přidáme máslo a ještě trošku rozmačkáme.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama