Září 2013

Cuketová buchta se skořicovou polevou

12. září 2013 v 19:28 | Calla |  Sladké
INGREDIENCE:
Těsto:
1 hrnek mléka
1 střední cuketa
0,5 hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 vejce
0,5 hrnku cukru
1 prášek do pečiva

Poleva:
Máslo
Cukr
Skořice

POSTUP:
Cuketu nastrouháme nahrubo (pokud je mladá, lze i se slupkou). A smícháme všechny ingredience na, těsto-pokud se vám bude zdát těsto moc tuhé, stačí přilít mléko. A dáme péct na 200°C asi 20 minut.

Polevu si připravíme rozpuštěním másla, následným přidáním cukru a poté skořice- pořádně míchat aby se vše promíchalo a rozpustilo. Poté stačí už jenom polít hotovou buchtu.